Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2008
Ing. Jan Pešta

Dostatečná zvuková izolace je jeden z požadavků na konstrukce a prostředí budov užívaných člověkem. Akustická měření slouží jako průkazný podklad pro objektivní hodnocení konstrukcí platnou legislativou nebo pro návrh úprav pro zlepšení subjektivně nevyhovujících parametrů.

měření ve stavební akustice

Vybíráme z našich referencí

Měření hluku od tepelného čerpadla sloužícího jako zdroj tepla pro nově navrhované kancelářské prostory. Zkouška byla provedena před nejbližším chráněným venkovním prostorem stavby sousedního rodinného domu. Měřením in situ se jednoznačně prokáže dodržení/překročení hygienických limitů hluku a je také jediným nástrojem, jak zjistit nebo vyvrátit přítomnost tónové složky zdroje hluku.

Kancelář a dílna, Brodce 24, Týnec nad Sázavou – Brodce
Vybíráme z našich publikací
dektime 2019/10 SKLADBY PODLAH S TEPLOVODNÍM VYTÁPĚNÍM
Ing. Lukáš Rundt
Podlaha s teplovodním vytápěním se typicky skládá z nosné, hydroizolační, tepelně izolační, zvukově izolační, montážní, roznášecí, separační a nášlapné vrstvy. V první části článku si popíšeme, co musí jednotlivé vrstvy konstrukce od té nejspodnější po tu nejvrchnější podle platných technických předpisů splňovat. V druhé části jsou prezentovány systémy pokládky teplovodního vytápění, které těmto kritériím vyhoví.