Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2015
Ing. Eva Sýkorová

Pro kolaudaci kancelářských a vzdělávacích prostor se požaduje doložení vyhovujícího umělého osvětlení. V takovém případě by měla měření provést akreditovaná zkušební laboratoř nebo úřední měřič. Před samotnou montáží a měřením by měl být proveden návrh osvětlovací soustavy. Nás zajímal, zda a jaký může být rozdíl mezi vypočtenými a změřenými hodnotami.

Umělé osvětlení - výpočty a měření
Vybíráme z našich referencí

Průkaz energetické náročnosti pro zděnou novostavba bytového domu se 17 byty. Zdrojem tepla je kotelna s kondenzačními kotli na zemní plyn, příprava teplé vody pomocí bytových předávacích stanic s instalovaným výměníkem.

městská vila v Litomyšli
Vybíráme z našich publikací
dektime 2020/03 ROZNÁŠECÍ A NÁŠLAPNÉ VRSTVY PODLAH
Zdeněk Pikl
Podlaha musí splnit požadavky na estetický vzhled a funkční požadavky, které jsou na nášlapné vrstvy a na podlahy jako celek kladeny legislativou a normami. Právě u podlah je funkčních požadavků nejvíce. Mnohé požadavky jsou vázány na druh místnosti a provoz v ní. Návrh podlahy a výběr nášlapné vrstvy je nutné provést komplexně a nelze nadřazovat estetický vzhled nad funkčními požadavky.