Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2020
Ing. Jiří Vilášek

Zdánlivá maličkost v podobě odlepené dlaždice na podlaze koupelny rodinného domu odstartovala kolotoč nepříjemných událostí s velkým psychickým i finančním dopadem pro všechny zúčastněné. Píše se rok 2014 a investor přebírá "na klíč" postavenou novostavbu nepodsklepeného jednopodlažního dřevodomku, postavenou v konstrukčním systému 2 by 4.

Poškození podlahy a nosných stěn
Vybíráme z našich referencí

Výstavba nové haly a rekonstrukce dvou stávajících hal ve výrobním areálu firmy Warex. V objektech je instalováno množství výrobních zařízení. Původní haly jsou zděné a je navrženo jejich zateplení, nová hala je navržena z PUR panelů. Posuzovali jsme hluk ze stacionárních zdrojů souvisejících s provozem objektu a vypracovali jsme průkaz energetické náročnosti budovy.

varex javorník
Vybíráme z našich publikací

dektime 2016/01

REKONSTRUKCE FASÁDY HISTORICKÉHO OBJEKTU V OSTRAVĚ
Ing. Jiří Vilášek

Nebývá tak časté, aby se na území Ostravy rekonstruoval objekt historické hodnoty. Jedním takovým byla modernistická budova sídla Okresního sociálně-zdravotního ústavu, vystavěná v třicátých letech dvacátého století. Článek popisuje rekonstrukci fasády tohoto objektu.